НОВИНИ

Польські фермери попри все погрожують заблокувати пункт пропуску на кордоні

11.04.2023 08:14
630_360_1676909362-870

Польські фермери не зупинили протести після того, як Варшава домовилася про тимчасове припинення закупівлі українського зерна. Про це повідомляє  RMF24, пише agronews.ua.

“Нічого не змінюється”, – заявив Владислав Серафін, президент фермерської організації “Ошукане село”.

Він зазначив, що вже у вівторок, 11 квітня, фермери зберуться у Люблінському воєводстві, щоб з 10:00 ранку середи, 12 квітня, перекрити пункт пропуску “Ягодин-Дорогуськ” на кордоні з Україною.

“Ми не відступимо ні в Щецині, ні у Варшаві, ні в будь-якому іншому регіоні, якщо уряд не подасть конкретні документи, постанови до 15 числа (квітня – ред.). Політичні інтриги та комунікація нас не цікавлять. Ми організовуватимемо акції протесту та блокади у кожному воєводському місті”, – додав Серафін.

При цьому протестувальники у польському місті Щецина анонсували посилення страйку на наступному тижні.

Як повідомлялося, польські аграрії упродовж останніх кількох місяців проводили масові акції протесту, зокрема виступаючи проти перевезення через територію Польщі до третіх країн української агропродукції. Вони підкреслювали, що значна частина українського зерна не перевозиться транзитом далі, а осідає в Польщі, знижуючи тим самим закупівельні ціни в РП на збіжжя польських аграріїв. Під тиском фермерів уряд Польщі звернувся до Єврокомісії про відмову від нульового мита на українську агропродукцію. Утім, Єврокомісія не виконала головну вимогу польських аграріїв про введення мита на українські товари сільськогосподарського призначення і продовжила ще на рік, до 5 червня 2024 року, угоду про безмитне ввезення товарів з України.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: