НОВИНИ

Польські фермери анонсували нову блокаду кордону з Україною

03.02.2024 07:02
preview

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Він розпочнеться 9 лютого і триватиме до 10 березня. Про це повідомила незалежна профспілка фермерів Солідарність, яка є ініціатором акції протесту, пише  agronews.ua.

У профспілці зазначили що пасивність польської влади, декларації про співпрацю з Єврокомісією, заяви про дотримання всіх рішень ЄК щодо імпорту сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України «не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк».

Акція протесту передбачає блокування всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, а також доріг та автомагістралей у всій країні.

Водночас Державна прикордонна служба України (ДПСУ) поки що не отримувала від Польщі офіційного підтвердження інформації про можливе повторне блокування кордону польськими фермерами.

«У відкритих джерелах ми також бачили цю інформацію, але від колег — польських прикордонників — ми поки що не отримували якогось офіційного підтвердження того, що таке може статися », — сказав представник ДПСУ Андрій Демченко.


Перегляди: 490
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: