АГРОВІДЕО

Фермери закидали Європейський парламент яйцями та камінням

01.02.2024 16:01
l55qn7xnxjoytbhe54zvb6s4eqjpg-144410

Фермери закидали Європейський парламент яйцями та камінням у четвер, 1 лютого, а також запускали феєрверки на тлі протестів, щоб закликати саміт лідерів Європейського Союзу зробити більше, щоб допомогти їм з податками та зростанням витрат. Про це повідомляє Reuters, пише  agronews.ua.

Протестувальники намагалися знести бар’єри, встановлені перед парламентом за кілька кварталів від місця, де проходить саміт, але поліція відтіснила їх шлангами з водою. Поліція також застосувала сльозогінний газ.

Місцевий чиновник сказав, що статуя на площі, де фермери зібралися біля парламенту зі своїми тракторами, була пошкоджена.

За оцінками поліції, основні магістралі Брюсселя були заблоковані приблизно 1300 тракторами. У протестах також взяли участь фермери з Італії, Іспанії та інших європейських країн.

Фермери кажуть, що їм недостатньо платять, вони задушені податками та зеленими правилами та стикаються з нечесною конкуренцією з-за кордону.

Останніми тижнями фермери по всій Європі, включаючи Німеччину, Польщу, Румунію та Францію, протестували через те, що вони називають надмірною бюрократичною тяганиною, високою вартістю палива та недобросовісною конкуренцією внаслідок ліберальної торгової політики Європейського Союзу.


Перегляди: 858
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: