НОВИНИ

Польща заборонить імпорт замороженої малини та полуниці з України

19.07.2023 10:11
1507293641-3291

Польща звернеться до Єврокомісії з вимогою заборонити імпорт замороженої полуниці і малини з території України. Про це заявив міністр сільського господарства Роберт Телус в ході відеозустрічі міністрів сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини про превентивні заходи щодо імпорту м’яких фруктів з України, пише agronews.ua.

“У 2022 році та в перші місяці 2023 року імпорт української полуниці та замороженої малини до Польщі значно збільшився. Це означає великі труднощі для польських виробників і дуже серйозні порушення ринку”, – заявив чиновник.

Телус також заявив, що діалог п’яти країн, які найбільше постраждали від ринкових збоїв “внаслідок збільшення імпорту сільськогосподарської продукції з України, є абсолютним пріоритетом для Польщі”.

Українська малина і полуниця – деталі

Асоціація садівників Польщі звернулася до міністра сільського господарства Роберту Телушу з проханням вжити термінових заходів, для того щоб обмежити імпорт полуниці з України і згодом повністю зупинити його.

Зараз українські садівники озвучують ціни на малину в діапазоні 35-60 грн/кг, що в середньому на 27% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. 



Перегляди: 40
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: