НОВИНИ

Польща оприлюднила результати щодо шахрайських схем ввозу зерна з України

13.05.2023 17:21
LAT09069-61377

За даними польської прокуратури десятки компаній були пов’язані з шахрайськими схемами імпорту технічного зерна з України до Польщі. Про це свідчать попередні результати розслідування польської прокуратури, передає Rzeczpospolita, пише agronews.ua.

Правоохоронці виявили, що ці компанії завезли до Польщі тисячі тонн зерна, приховуючи його походження та призначення.

Як зазначається, масово імпортоване до Польщі українське «технічне» зерно (такої класифікаційної категорії немає) практично не проходило прикордонний контроль, а відразу після в’їзду в країну продавалося як фураж або споживання. «Жертвами» в тому числі стали відомі вітчизняні виробники борошна. 

«Ми ведемо сім спільних проваджень. Загалом йдеться про кілька мільйонів кілограмів зерна, встановлено кілька десятків суб’єктів господарювання. Це компанії, які імпортували товар до Польщі, а також ті, які потім ним торгували», — розповіла речниця прокуратури Ганна Бернат-Джанська.

Наразі прокуратура встановлює, скільки компаній стали жертвами шахрайства.

«Покупців вводили в оману: вони не знали, що зерно з України та що його імпортували як технічне», — додала Ганна Бернат-Джанська.

Міністерство фінансів (МФ) визнало, що розпочато перші 16 перевірок імпорту зерна та п’ять розслідувань за підозрою у вчиненні митного шахрайства.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: