ВАЖЛИВО

Польща оголосила про нові вимоги до українських транзитних перевізників

24.04.2023 07:16
image

При транзитному проїзді через Польщу автоперевізники з України мають запастися повним баком пального, бо їм заборонять зупинятись на території країни. Про це повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті, пише agronews.ua.

Відповідно до нових правил перевезення, перевізники, які прямують через Польщу з агропродукцією транзитом, обов’язково повинні, прибуваючи до кордону, виконати наступні умови:

  • в баку автомобіля повинен бути запас пального мінімум на 150 км, щоб водій міг перетнути територію Польщі, не зупиняючись на заправках, оскільки це неможливо зробити під конвоєм,
  • водій має підготувати автомобіль до пломбування.

Якщо ці дві умови не виконано, то митні органи Республіки Польща забороняють проїзд до Польщі, повертають вантажівку в Україну», – повідомили в Укртрансбезпеці.

Там додали, що правила перетину кордону можуть знову змінитись. Слід зазначити, що Польща 15 квітня ввела заборону на ввезення зерна, а також іншого українського продовольства. Заборону тоді розповсюдили і на транзит українського зерна до інших країн. 18 квітня Польща та Україна домовилися розблокувати транзит зерна. 21 квітня Польща розблокувала транзит аграрної продукції з України.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: