ВАЖЛИВО

Названо підстави, за якими анулюватимуть ліцензії на пальне

21.02.2020 13:02
ya-17934

В Офісі великих платників податків Державної податкової служби вказали, що ліцензію будуть анулювати шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження. Пише officevp.tax.gov.

Порядок видачі та анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним врегульовано нормами Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон №481), – сказано у повідомленні.

Відповідно до ст.ст. 3 та 15 Закону №481 ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження. Підставою для анулування є:

– заяви суб’єкта господарювання;

– рішення про скасування держреєстрації суб’єкта господарювання;

– несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;

– рішення суду про встановлення факту фальсифікації суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів, або пального;

– отримання від уповноважених органів інформації, що документи, копії яких подані разом із заявою на отримання ліцензії, не видавав/не погоджував такий орган;

– встановлення факту подання заявником недостовірних даних у документах, поданих разом із заявою на отримання ліцензії.

Чинним законодавством не передбачено повернення коштів у разі дострокового анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: