НОВИНИ

Першочергові завдання після 100 днів Уряду, – Петрашко

15.06.2020 10:32
https://agronews.ua/

Міністр Ігор Петрашко розповів про першочергові завдання після 100 днів Уряду. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише  agronews.ua.

Міністр наголосив, що першочергове завдання для Уряду на даний момент не змінилося – це побороти коронавірус.

“Наступний крок – яким чином запустити промисловість і надати новий імпульс українським підприємцям. І тут, напевно, доречно використати таку фразу як «Виробляй в Україні». А ми хочемо, щоб виробляти в Україні було необхідно і вигідно, тому що це єдиний шлях, яким іде і Євросоюз, і Сполучені Штати, і інші країни, які досягли успіхів”, – підкреслив він.

Петрашко зазначив, що наступний крок – це доступ до фінансування.

“На цьому шляху у нас є свої маленькі перемоги, але зробити необхідно просто величезну кількість речей ще. Тому що ми перезапустили програму реформовану “5-7-9″, яка зараз розширена для рефінансування, і де підприємці можуть рефінансувати існуючі кредити до 0%. Ми вносили постійно додаткові зміни, виходячи з того зворотного зв’язку, який ми отримуємо”, – прокоментував він.

Міністр додав, що український підприємець повинен і підприємство велике воно, середнє чи будь-яке, повинно мати доступ до довгострокового фінансування під ринкову відсоткову торгову ставку, але яка конкурентна з нашими країнами-сусідами, в першу чергу, з Євросоюзом.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: