НОВИНИ

Озвучено прогноз цін на продукти

16.02.2021 15:33
Company_13840_Hy31gcwjVFtubVl12vmXYY9w

Навесні в Україні прогнозується незначне підвищення цін на ряд продуктів. Про це повідомляє Comments.ua, пише agronews.ua.

Так, світові ціни на продовольство рекордно зросли. Особливо додали в ціні олії, зерно, кукурудза і цукор. Ціни на хліб, яйця, курятину теж пішли вгору, адже це — похідні від зернових. Наприклад, 60% вартості яєць — це вартість комбікормів, в яких — кукурудза. Як повідомив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, подальше зростання цін залежить від прогнозів врожаю-2021.

“Це станеться приблизно в березні, на початку квітня, коли перші прогнози почнуть з’являтися, коли побачимо, як зійшли озимі. Стануть зрозумілі перспективи зернових в світі. Тоді можна буде спрогнозувати, що чекає нас з цінами на продукти в цьому році”, — говорить експерт.

Тоді ж буде зрозуміліше і ситуація з пандемією. Але до цього ціни матимуть незначний тренд до підвищення, пов’язаний зі збільшенням вартості зберігання і так далі. Ніяких кардинальних змін до квітня, відзначає експерт, поки що не прогнозується.

“Пізніше можливе невелике зростання, невеликий ажіотаж перед Великоднем. Як зазвичай у нас буває — в зростання піде ціна на те, що входить до пасхального кошика (яйця, масло, молоко). При цьому треба розуміти, що ринок формується з двох складових: бажанні продавця продати подорожче — і платоспроможності населення. З огляду на низьку платоспроможність українців, серйозного зростання цін не буде”, — пояснив Олег Пендзин.

Нагадаємо, що в України ціни на ячмінь оновили історичний максимум.


Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: