НОВИНИ

В України ціни на ячмінь оновили історичний максимум

11.02.2021 08:03
nasinnya-yarogo-yachmenyu_0563fe6fcfb2a1b_800x600

Згідно з даними ІА “АПК-Інформ“, минулого тижня ціни попиту на ячмінь в глибоководних портах України досягли максимальних позначок за всю історію незалежної України, пише  agronews.ua.

«Підтримки надали зростання цін на базисі FOB до багаторічних максимумів, попереднє істотне подорожчання пшениці і кукурудзи, активізація попиту Саудівської Аравії, яка в поточному сезоні вкрай стримана, а також ситуація з митом і квотами на експорт зерна в РФ. При цьому ключову роль продовжує відігравати активний попит Китаю, який в поточному сезоні просто зашкалює. За липень-січень 2020/21 МР Китай вже імпортував в 3,1 рази більше українського ячменю, ніж за весь попередній сезон», – прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Під впливом даних факторів ціни попиту трейдерів на ячмінь до кінця минулого тижня досягли нових рекордних позначок – 8100-8400 грн/т СРТ-порт, доларові ціни попиту нерідко озвучувалися в межах 243-249 USD/т СРТ-порт.

«В даний час в секторі (як і на суміжних ринках) намітився знижувальний тренд. При цьому стримування продажів ячменю аграріями і поступове скорочення його запасів всередині країни перешкоджає активному зниженню цін. Поряд з цим, ситуацію може змінити очікуване зменшення активності Китаю на тлі прийдешніх святкових вихідних», – підсумувала А.Танська.

Про подальший розвиток ситуації на українському експортному ринку ячменю читайте у щотижневому виданні «АПК-Інформ» та щоденнику «Новини агроринку».


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: