НОВИНИ

Озвучено головні правила посадки редиски

12.04.2024 19:26
7

Щоб виростити гарний врожай редиски, потрібно правильно посіяти насіння. Вона є раннім овочем, в якому міститься багато вітамінів. Редис в теплицю висаджують з кінця січня та до кінця лютого. Про це повідомляє Книга порад, пише agronews.ua.

Щоб отримати гарний врожай редиски, потрібно підібрати відповідний час. Якщо зробити це надто рано або надто пізно, чекати на хороші результати не варто. Редис дає гарний врожай тільки в короткий світловий день. Якщо погода спекотна, може початися стрілкування. Коренеплоди будуть твердими та сухими, їсти їх не можна.

Садити редис краще в кінці березня, коли встановиться стійке тепло. При посадці в теплицю можна сіяти насіння на 2-3 тижні раніше. Редис проростає при мінімальній плюсовій температурі. Для кращого результату та гарного формування коренів, температура повітря має становити 15 градусів тепла.

Висаджувати редис на ділянці, яка знаходиться в тіні в першій половині дня або в другій. Обирайте ділянку з пухким, легким та поживним ґрунтом. Грядки готують з осені, щоб навесні одразу посіяти насіння. Однак, також, підготовкою ґрунту можна зайнятися за 14 днів до посіву. Сіяти насіння потрібно на відстані 20 см та на 3 см завглибшки.

Щоб редиска була соковитою та хрусткою, забезпечте їй полив. Ґрунт не повинен пересихати.

Редис проростає при температурі повітря 4-5 градусів тепла та рідкісних нічних заморозках за 3 тижні. Дозріває коренеплід швидко.

Якщо нічні заморозки будуть нижче нуля, редис проросте, але не зможе розвиватися.



Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: