НОВИНИ

Озвучено ціни на першу редиску в Україні

27.03.2022 08:03
i104467

Цього року сезон редиски з закритого ґрунту в Україні почався раніше. Утім, ціна на продукт удвічі нижча, ніж минулого року. Про це повідомляє fruit-inform, пише agronews.ua.

Справа у тому, що через війну зруйновані ланцюжки постачання. Саме тому редиску наразі можна купити переважно лише в районах її безпосереднього вирощування – наприклад, на Херсонщині. У країні склалася ситуація, коли в деяких областях пропозиція ранньої редиски взагалі відсутня, а в інших – занадто висока. Це і вплинуло на ціни.

“На сьогодні українські виробники пропонують перші партії редису з теплиць, за цінами, які не перевищують 10-15 грн за кілограм. Слід зазначити, що ця продукція відрізняється високими якісними показниками. Проте українськи виробники сходяться на думці, що ні низькі відпускні ціни, ні висока якість продукції, за умов зруйнованих бойовими діями традиційних логістичних ланцюгів між основними центрами споживання в країні, не в змозі забезпечити реалізацію усіх наявних обсягів навіть найбільш ранньої редиски.

Минулого року на гуртових ринках України, перші партії редиски почали пропонуватися тільки з другої половини квітня, а діапазон відпускних цін на таку продукцію коливався у межах 25-30 грн/кг. До того ж продавці відзначали достатньо високий попит на перші місцеві овочі на українському ринку, що не додавало проблем із реалізацією усіх наявних обсягів редиски”, – зазначають аналітики порталу “АПК-Інформ: овочі та фрукти”.

Якщо ситуація з логістикою в країні не зміниться, схожого сценарію слід очікувати й щодо продажів інших овочів. У регіонах їх вирощування пропозиція буде надмірною, а в інших областях спостерігатиметься дефіцит такої продукції.

Читайте також: На Дніпропетровщині виявили небезпечний фальсифікат згущеного молока.



Перегляди: 33
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: