НОВИНИ

Оприлюднено варіанти вирішення проблеми завищених цін на перевалку зерна

06.05.2022 07:00
FEDNAV LTD. - Fednav receives the Bulk Ship Operator Award 2012

Міністерство аграрної політики та продовольства бачить на даний час проблему із завищеними цінами на перевалку українського зерна й працює над її вирішенням. Про це в ефірі телеканалу Еспресо заявив перший заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький, пише apk-inform.com, пише agronews.ua.

«Створення надмірного попиту з боку охочих перевалити зерно дало можливість надавачам послуг, а це приватні компанії, суттєво збільшити вартість цих послуг. З точки зору економічного чи національного патріотизму це неправильно. Оскільки ринок не справляється, зараз обговорюються дві альтернативи: або компанії все-таки почнуть адекватно реагувати і повернуться до нормальних ринкових ставок, або буде запроваджено державне регулювання цін, як це є у сфері продажу пального чи соціально важливих продуктів харчування»,  – сказав Т. Висоцький.

Характеризуючи ситуацію з пальним в АПК України, перший заступник міністра назвав її «складною, але не загрозливою».

«У цілому скасування акцизу і зменшення ПДВ на пальне дозволило зробити його більш доступним, ніж це могло б бути. На сьогодні аграрії в основному купують середній або великий гурт, тобто йдеться не про роздрібну реалізацію. Ми тримаємо руку на пульсі. У нас немає жодної зупинки посівної через відсутність дизпалива, хоча ситуація справді складна», –  підкреслив він.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: