НОВИНИ

Оприлюднено безповоротні наслідки від щоденного вживання вина

02.02.2022 19:02
Red wine pouring into a wine glass at a tasting with various types of appetizers.

Прийнято вважати, що випивати по 100-200 г якісного вина під час обіду або вечері абсолютно нешкідливо. Навіть медики іноді кажуть, що так людина захищає себе від токсинів, онкології, шкірних висипів та хвороб ШКТ. Мовляв, у Франції та Італії так усе роблять. Про це повідомляє zdorovia.com.ua, пише agronews.ua.

То чому нам не можна?

Проте, за словами лікаря-дієтолога Євгена Височенка, останні наукові дослідження на цю тему підтвердили, що щодня пити вино шкідливо. Він розповів, як насправді зміниться здоров’я людини, яка любить побалувати себе червоним чи білим вином щодня.

Ось три найчастіші наслідки щоденних навіть помірних виливів, які стануть помітні вже через кілька місяців після появи «нової традиції»:

Зайва вага. Алкоголь для організму – умовний супротивник, якого треба швидше переробити. Тому більшість енергії, одержуваної з їжі, витрачається саме цього, а чи не на жиросжигание. Звідси поступове збільшення живота та інших частин тіла. Крім того, не варто забувати і про те, що будь-який алкоголь збуджує апетит. Тому любителі вина часто переїдають.

На обличчі з’являються сліди втоми. Навіть 100 г вина, випиті за вечерею, завадять добре виспатися. А значить, вранці людина буде кілька годин ходити зі злегка пом’ятим обличчям. Якщо вечірні традиції не припиняться, то незабаром під очима з’являться помітні кола чи припухлості, а шкіра набуде нездорового блідого відтінку.

Проблеми зі шлунком. Більшість любителів вина з часом діагностують різні захворювання, пов’язані з печінкою або шлунком. У кращому разі панкреатит, а в найгіршому – онкологію. Втім, як запевняє Євген Височенко, якщо пити по келиху вина один чи два рази на тиждень, то можна, навпаки, трохи покращити роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Читайте також: Як успішно купити чи орендувати землю: безкоштовне навчання для учасників аукціонів.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: