ВАЖЛИВО

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 3 – 9 серпня 2020 р

30.07.2020 16:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 3 – 9 серпня 2020 р.: 46—47 грн/кг на свиней живою вагою, пише agronews.ua.

Ситуація на українському ринку живця свиней не змінилась: за сталого рівня попиту пропозиція зменшена внаслідок обмеження імпорту сировини на фоні зростання курсу основних валют, а також через традиційний літній спад у продуктивності свиней. Ці фактори другий тиждень поспіль мають стимулюючий вплив на закупівельну ціну.

prices32

По ринку ЄС, із яким Україна має тісні торгово-економічні зв’язки, оперативна цінова аналітика практично відсутня через продовження періоду невизначеності.

Деякі м’ясопереробні заводи, які раніше були закриті внаслідок поширення коронавірусу, відновили роботу, але із суттєво меншою потужністю через необхідність дотримання нових стандартів дистанціювання працівників.

Неможливо спрогнозувати появу нових спалахів інфекції серед підприємств м’ясної індустрії.  Ключовий глобальний імпортер свинини — Китай — не відновив контракти на її поставку, зупинені з епідеміологічних міркувань. 

Утім, Китай нарешті опублікував формальні вимоги  до експортерів м’яса. Серед них — надання додаткових сертифікатів щодо тестування продукції на наявність вірусу COVID19, підтвердження походження продукції з епідеміологічно благополучних територій, забезпечення повної простежуваності походження всієї м’ясної продукції, а також рекомендації ретельно дотримуватися вимог щодо вентиляції приміщень, дистанціювання працівників і дезінфекції на підприємствах постачальників.

Реакція ринку та фактична спроможність глобальних експортерів дотримуватися цих вимог з’ясовуватимуться в подальшому.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Професіоналам м’ясної індустрії та фахівцям, зацікавленим у розвитку тваринництва, рекомендуємо відвідати дводенний галузевий захід Meat Forum, що проходитиме в м. Київ 6—7 серпня 2020 р. Програма заходу і умови участі — на офіційному сайті.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: