АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 1 – 7 лютня 2021 року

28.01.2021 17:02
Depositphotos_57215259_m-20151000_d_850

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 1 – 7 лютня 2021 року: 37 – 38 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Закупівельна ціна не зміниться наступного тижня. 

Виробники курятини пробують укріпити ринок м’яса птиці від зниження ціни, особливо на фоні інформації про зупинку більше місяця тому другого виробника курятини – Агромарса (ТМ “Гаврилівські курчата” – більше 6 млн птиці одночасного утримання), що практично не було відчутно на пропозиції м’яса птиці.

Через надлишок пропозиції на ринку свиней і курятини – ріст ціни на свиней неможливий і став би загрозою для галузей свинарства і птахівництва.

Збільшення різниці в цінах на м’ясо в Україні по відношенню до імпорту – призведе до значного збільшення імпорту м’яса, далі надлишок пропозиції – обвалить ціни на м’ясо в Україні, що зробить вирощування свиней і птиці в Україні збитковим.

Такий сценарій міг реалізуватися ще в середині 2020 року, якби ріст цін на м’ясо не зупинився. Ціни на напівтуші свиноматок на німецькій біржі зменшилися до 0,65 євро/кг, напівтуші кондиційних свиней – 1,19 євро/кг.  

Спекуляції на цінах на м’ясо в такій складній ринковій ситуації можуть тільки нашкодити підприємствам, які вирощують свиней і птицю. У свинарів залишається великий резерв зниження собівартості – перевитрати щороку 8 млрд грн на корми і ліки.

world-pig-prices_en_18

Тим часом, у країнах з розвиненим свинарством відбуваються великі цінові зміни на ринку. За актуальними даними на поточну дату від CEPEA (Бразилія), зниження ціни за останні два тижні у Бразилії відбулось на 26% або 0,35 євро/кг.

Ціни ж в США та Канаді зросли, а у ЄС знаходяться на стабільному, але й досі низькому рівні. Навіть при такій ціні, свинарі Євросоюзу мають прибутки завдяки нижчий собівартості.

Глобальний ринок – це перегони, виграє той, хто має кращий автомобіль, надійну команду та вміє добре керувати – перемагає. Якщо одна зі складових відсутня, інші не допоможуть обігнати конкурента. 

svin650-3 (1)

Центр підвищення ефективності в тваринництві має усі ці три компоненти та готовий поділитись ними з вами.

Динаміка цін у світі:
???? +0,45% у ЄС
???? -5,08% у Бразилії
???? +9,86% у США
???? +15,82% у Канаді

Screenshot_3

Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: