НОВИНИ

Олійний трубопровід до ЄС стане непотрібним: причини

26.05.2023 14:11
oil

Доцільність будівництва олійного трубопроводу до Європи викликає питання. Про це заявив генеральний директор «Української аграрної конфедерації» Павло Коваль, говориться у повідомленні УАК, пише agronews.ua.

«Якби мене, як інвестора, запитали, чи готовий я вкладати гроші в такий проект — я б відмовився. Тому що це північний напрямок, а кого ми будемо годувати з північних (європейських. — Ред.) портів? Наші ринки на півдні, в Азії. Якщо ми через рік розблокуємо всі свої порти, то всі північні напрямки виявляться нам непотрібними. Вони економічно будуть нелогічні», — зазначив він. 

Павло Коваль пояснив, що користування таким трубопроводом буде значно дорожчим, і нікому не потрібно буде економічно.

«А ту частину, яку треба буде доставити до частини Європейського Союзу, ми прекрасно експортуємо залізницею й автомобільним транспортом. Нам потрібна Перемога, і ми знімемо цілий ряд проблем —  логістичних та економічних», — додав він. 

Також Павло Коваль зазначив, що цьогорічний врожай соняшнику хоча, скоріше, і буде більшим за минулорічний, але все ж поки не дотягне до довоєнних результатів.

Загалом планується засіяти 5641 тис. га. За уточненими даними, у 2022 році посівна площа становила приблизно 4987 тис. га. За останні ж 5 років посівна площа соняшнику складала від 6 до 6,7 млн га.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: