НОВИНИ

Окупанти продовжують красти українське зерно

17.10.2022 18:12
463 (1)

Країна-агресор росія намагається підтримати свою майже мертву економіку за рахунок України і краде українське зерно. Про це повідомляє 24tv.ua, пише agronews.ua.

Зі збільшенням санкцій Заходу проти кремля, економіка росії почала стрімко руйнуватися. Щоб якось покращити ситуацію, путін вирішив вдатися до однієї зі своїх улюблених тактик росіян – мародерства. Однією з його цілей стало українське зерно.

Від початку війни росіяни вкрали і вивезли сотні тисяч тонн зерна з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей на понад пів мільярда доларів. З незаконних продажів українського зерна Кремль спрямовує гроші навіть не для свого народу, а на війну з Україною.
Наразі почалася друга фаза вивезення зерна з Криму на продаж. І залишається одне питання: чому світові лідери досі не заблокували всю транспортну систему торговельних шляхів росії?

Нові злочинні схеми кремля

Схоже, що росія знову шукає лазівки і можливості реалізувати свої схеми для продажу українського краденого зерна. За даними кримського джерела, яке не забажало розкривати свою особистість, росія почала знову вивозити зерно з території Криму.

Наразі в Луганській області росіяни спустошують елеватори і за допомогою фур доставляють зерно в порти Севастополя, Феодосії та Керчі. Звідти здійснюється завантаження зерна на судна.

При вході в кримські порти балкери вимикають радари, тому їх неможливо відстежити такими системами моніторингу суден, як Marine Traffic або Equasis.

Також джерело повідомило, що судно під назвою “POMPANO” з 30 вересня до 4 жовтня здійснило перехід із Керченського морського торговельного порту до порту Ерен в Туреччині.

За допомогою сайту моніторингу суден можна відстежити історію цього судна.

На карті видно поточне місце розташування “POMPANO”, судно перебуває в одному з турецьких портів Ерен.

Шляхи вивезення росією українського зерна

Далі можна побачити хронологію відвідувань цим судном морських портів.

26 вересня судно зайшло в порт (RUZZZ), який перебуває під контролем Росії, але інформацію про цей порт вони або приховали, або видалили. Судно простояло там півтори доби, цього достатньо, щоб завантажити на балкер приблизно 100 – 120 тисяч тонн зерна.

Після чого судно прибуло в порт Тамань, який є одним із найперспективніших зернових терміналів росії в Чорному морі, який динамічно розвивається і охоплює широкий спектр послуг, пов’язаних із перевалкою зернових вантажів.

На думку фахівців, балкер міг завантажити частину викраденого зерна в одному з портів у Криму і зробити довантаження в Тамані.

Подвійна гра: чому росія досі має торговий коридор

Багато що на словах здається достовірним, але це все далеко не так. Санкції, запроваджені проти росії, мають обмежити не лише політичну та економічну діяльність, а також передбачити закриття повітряного простору і морських портів.

Портів, до яких досі безперешкодно пускають російські кораблі. Якщо ми подивимося на дані з моніторингу Marine Traffic, то побачимо, що велика кількість вантажних суден прямують з боку Азовського моря до Туреччини.

Вже були відомі випадки, коли росія вивозила зерно з окупованих районів України до Туреччини. Наприклад випадок коли в червні 2022 року до міста Ескендерун (Туреччина) суховантаж “Михайло Ненашев” доставив 27 тисяч тонн зерна.

Продовольство, як зброя у війні

До 24 лютого 2022 року Україна забезпечувала продовольством понад 400 мільйонів людей по всьому світу і була одним із найбільших експортерів пшениці.

Відбирання зерна викликає асоціації з політикою конфіскації врожаю в селах у 30-ті роки XX століття, коли внаслідок дій радянської влади, що спровокували Голодомор, в Україні загинуло від 4 до 10 мільйонів людей.

Російська пропаганда діє за своїм типовим методом – спочатку створюють проблему, а потім намагаються звинуватити в цьому інших. Таким чином, росія звинувачує у всьому санкції та Євросоюз, а сама шукає шляхи впливу.

Методи, які сьогодні використовує росія в Україні, схожі на ті, що застосовувало КДБ у 1930-их роках: навмисне знищення продовольчої та сільськогосподарської інфраструктури, особливо дрібних ферм, і крадіжка українського зерна.

Крім своїх енергоресурсів, росія використовує продукти харчування, як зброю в цій війні. Блокада поставок зерна і незаконне привласнення з метою створення голоду у світі, щоб чинити тиск на світ, особливо на ЄС і Україну.

Україна закликає міжнародне співтовариство засудити дії росії, щоб вона забралась з української території та посилити економічні санкції, щоб зупинити збройну агресію проти України та запобігти подальшій гуманітарній катастрофі й посиленню голоду у світі.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: