НОВИНИ

Огірки з українських теплиць відчутно подешевшали

17.03.2019 18:00

На українському ринку дешевшають огірки місцевого виробництва. Зниження цін спостерігалося на тлі практично повного припинення постачання цієї продукції з Туреччини, повідомляють експерти проекту EastFruit.

Наразі основні продажі огірка комбінати здійснюють за 52-56 грн/кг ($1,93-2,08/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше. За словами учасників ринку, така ситуація була обумовлена значним збільшенням вибірок огірка в місцевих тепличних комбінатах і стриманим попитом.

Також, понижуючу цінову динаміку оператори ринку пов’язують з тим фактом, що оптові компанії та роздрібні мережі все частіше відмовляються від закупок великих партій вітчизняного огірка, посилаючись на низькі темпи збуту в роздробі. В результаті на складах компаній вже скупчилися значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої погіршується.

Незважаючи на зниження цін, огірок на сьогоднішній день українські комбінати відвантажують в середньому в 2,3 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2018 р. Для порівняння: в середині березня минулого року ціна на огірок з місцевих комбінатів формувалася в діапазоні 22-25 грн/кг.

Експерти ринку прогнозують подальшого стрімкого падіння ціни на огірки і не виключають, що в найближчі кілька тижнів ціна може зрости.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: