НОВИНИ

Офіс Генпрокурора та НАБУ підписали Меморандум зі Швейцарією про повернення корупційних активів

05.08.2020 18:02
5435566587

У вівторок, 21 липня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник і Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Офісом Генерального прокурора, Національним антикорупційним бюро України та Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва. В рамках Меморандуму сторони впроваджуватимуть проект «Повернення активів та доброчесність державного сектору в Україні». Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

Основною метою проекту є підвищення ефективності застосування Офісом Генерального прокурора та НАБУ відповідних інструментів, методів для розслідування та кримінального переслідування кримінальних корупційних правопорушень, а також інших злочинів, вчинених у фінансовій сфері.

Офіс Генерального прокурора, Національне антикорупційне бюро України активно співпрацюють та координують роботу з іноземними юрисдикціями у рамках розслідування окремих кримінальних проваджень, пов’язаних з поверненням викрадених активів з-за кордону.

Задля забезпечення координації проекту Посольство Швейцарії в Україні, Офіс Генерального прокурора і НАБУ проводитимуть регулярні консультації.

Нагадаємо, у червні 2020 року під час зустрічі Генерального прокурора Ірини Венедіктової з Послом Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Клодом Вільдом сторони обговорили проблемні питання повернення активів, які заморожені у Швейцарії, шляхи покращення співпраці на цьому напрямі, а також домовилися про підписання Меморандуму про партнерство.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: