НОВИНИ

Один з найбільших виробників алкоголю продасть винний бізнес

14.03.2019 16:50

Французька Pernod Ricard SA, другий за величиною виробник алкогольної продукції e світі після британської Diageo, розглядає можливість продажу винного бізнесу. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Виручка бізнесу становить близько $500 млн на рік. Серед брендів, що належать Pernod Ricard – австралійський Jacob’s Creek і іспанська Campo Viejo. Як випливає зі звітності компанії, рентабельність цього бізнесу нижче, ніж аналогічний показник у підрозділу, що займається міцними спиртними напоями.

За словами джерел, обговорення можливості продажу винного підрозділу почалися до того, як інвестиційна компанія Elliott Management розкрила, що їй належить частка в акції Pernod.

Заснована в 1975 році група Pernod Ricard випускає і продає алкогольні напої під брендами Jameson, Havana Club, Chivas Regal, Martell, ballantine’s, Malibu, Kahlua, Beefeater, Absolut, Olmeca та іншими. У 2008 році Pernod Ricard зробила найбільше придбання в історії галузі, поглинувши шведську Vin & Spirit Group (виробник горілки Absolut). Pernod Ricard, зокрема, володіє Єреванським коньячним заводом (вірменський коньяк “Арарат”) і грузинською компанією вин і алкогольних напоїв GWS (марки “Тамада” і “Старий Тбілісі”).

Акції Pernod Ricard в середу подорожчали на 0,3%. З початку року капіталізація компанії збільшилася на 8,4%, до 41,13 млрд євро.

 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: