ВАЖЛИВО

Новинка: гранульовані органо-мінеральні добрива від ТОВ «РівТрейд»

03.04.2021 10:25
123ф

Новий завод підприємства «РівТрейд» є давно продуманим продовженням просування ідеї команди однодумців, які вже близько тридцяти років працюють в загальнооб’ємній проблематиці – ЖИВЛЕННЯ РОСЛИН. В команду входять агрономи, агрохіміки, ґрунтознавці, інженера-механіки, маркетологи, фінансисти, профі знавці ринку різних добрив. Повідомляє прес-служба ТОВ «РівТрейд», пише agronews.ua.

«Ми давно прогнозували, що надмірне (непропорційне до використання органіки) внесення синтезованих мінеральних добрив та щорічне зменшення надходження вологи в родючий шар призведе до катастрофічної деградації ґрунтів – вивітрювання верхніх шарів, закислення, засолення, зневоднення…»,- розповідають представники ТОВ «РівТрейд».

У результаті: 

✔️ сотні тисяч гектар щорічно виходять із сільськогосподарського, та й лісогосподарського, оборотів;

✔️ внесення органічних добрив, за даними Державної Статистики України (порівнюємо 2019 рік з 1990 роком), ЗМЕНШИЛОСЬ за такими показниками:

а) загальна кількість внесених органічних добрив – в 23,6 рази, з 260,8 млн. тонн до 11,3 млн.т у 2019 році;

б) на одиницю площі – в 22,6 рази – з 6,2 т/га до 0,274 т/га в 2019 році;

в) площі земель, що удобрюються органікою, в рік – в 6,9 рази – з 5,5 млн. га до 0,8 млн. га в 2019 році;

✔️ вапнування ґрунтів в 2019 році відбулось на площі 137 тис. га, хоча середньо та сильно кислих ґрунтів в Україні вже не менше 11,0 млн. га і щороку їх стає на 130 -150 тис. га більше;

✔️ волога, якщо вона навіть і потрапляє в ґрунт в достатній кількості, там не затримується, бо, відразу випаровується через сьогоднішні підвищені температури, або «пролітає в яму» до ґрунтових вод, рівень яких за останні роки дуже понизився (висохлі русла колись повноводних річок нам, на жаль, зараз усім доводиться спостерігати по всій Україні). 

І ось на цьому фоні, в ситуації, коли усім треба виживати (а комусь конче потрібно дуже гарно жити вже прямо сьогодні), більшість сільськогосподарських підприємств (і за розмірами, і за формою власності) продовжують «нагнітати обстановку»!

Більшість власників, керівників, агрономів кажуть, приблизно, таке: «Яке нове? Дай мені «ДВ» (тобто діючу речовину, українською). А це значить: давай побільше NPK із синтезованих, в більшості своїй дуже кислих, добрив. І дійшло до того, що вже дуже багато таких «господарників» бояться називати справжню кількість внесеного на гектар аміаку (в різних формах), сульфату амонію (особливо кислючого -коксохімічного) та нітроамофосок (з відповідним вмістом важких металів).

А чому так? Причини дві: 

1. Мало хто думає про завтрашній день, а тим більше – на десять років вперед. Прибуток на фірмі, яка користується чужою власністю – приватним земельним паєм та загальнонаціональним надбанням – землями України, потрібен цього року!

2. Як казав академік Д. Н.Прянишников: «Надлишок добрив не може компенсувати недолік знань».

А насправді в наших ґрунтах є достатні кількості макроелементів для поживи  рослинам, не вистачає трьох важливих факторів: вологи, мікроелементів та живої біоти.

«На наше глибоке переконання, добрива, які наше підприємство, ТОВ «РівТрейд», робить уже майже два роки, можуть вирішувати вищеописану проблематику дуже ефективно та з динамікою росту, як в кількості, так і в якості»,- коментують в компанії.

ВИРОБНИЦТВО

Першу лінію за новітньою для України технологією гранулювання товариство «РівТрейд» відкрило іще 2019 році, але з ухилом на виробництво вапнякових та доломітових меліорантів. У процесі випробовування різних сировинних компонентів, природніх матеріалів для покращеного формування гранули, використання різних органічних складових наші хіміки-технологи зуміли отримати сферичну (d = 2-5мм) гранулу. А про її переваги знають всі: має хорошу аеродинаміку та може використовуватись при посіві різних культур для локального (стрічкового) внесення та бути, як стартове добриво.

Завод, який буде готовий випускати нову продукцію вже із середини квітня цього року, комплектується сучасним обладнанням вітчизняного виробництва з використанням світового інженерно-технологічного досвіду, таких як норвезька YARA, німецька EIRICH, швейцарська COMPO, американська SIMPLOT. Нам дуже приємно, що все проектування, виготовлення, будівництво, монтаж та запуск лінії відбувається у співпраці з українськими підприємствами, консультації із зарубіжними науковцями та виробничниками відбуваються, дякуючи сучасним комп’ютерним програмам та Інтернету, в режимі реального часу з постійним обміном фото, відео, аналізом роботи того чи іншого механізму в 3D програмах. Уся лінія безперервної дії, автоматизована, комп’ютеризована, використовує min ручної праці.

          ПЕРЕВАГИ ГРАНУЛЬОВАНИХ ОРГАНО-МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИ

1. Гранула сферична, міцна, у всьому об’ємі однорідна – d= 2-5 мм;

2. Добре використовувати для суцільного внесення та, застосовуючи на сівалках та аплікаторах тукопроводи, вносити на задану глибину та відстань від рядка при посіві різних культур та посадці картоплі

3. Комплексний склад з повним набором поживних елементів в легко доступній для рослин формі.

4. Біологічно активне добриво, яке забезпечує підвищення біогенності/біологічної активності/ ґрунту, збільшення вмісту у ґрунті корисних видів – азот фіксаторів, нітрифікаторів, амоніфікаторів.

5. Відсутність насіння бур‘янів, збудників хвороб.

6. Ефективність близька до дії мінеральних добрив.

7. Відсутня загроза надлишкового накопичення нітратів у с/г рослинах та продукції.

8. Регулярне застосування забезпечує прискорене відтворення родючості ґрунту, підвищення вмісту гумусу.

9. Одиниця об‘єму нашої гранули забезпечить утримання в ґрунті вологи, яка за об‘ємом в 30 разів більша!

ВІДГУКИ ПРО ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСТОСУВАННЯ     ГРАНУЛЬОВАНИХ ОРГАНО-МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ ТМ UPHOS

ВІТАЛІЙ ДРУЗЮК, директор сільськогосподарського підприємства «АГАТ», Гощанський р-н, Рівненська обл.:

«В 2020 році ми невелику ділянку (близько 5 га) свого соняшнику посіяли з одночасним внесенням гранульованих добрив ТМ Uphos  на основі курячого компосту (при чому ніякого іншого збагачення ні макро, ні мікроелементами, чи мінералами не було), було внесено по 200 кг на гектар.Основне поле було засіяне з використанням білоруської нітроамофоски NPK – 8:19:29, норма внесення – 200 кг/га.

За ростом рослин цікаво було спостерігати, починаючи з перших днів після сходів, а вже коли висота соняшника на основній ділянці (з нітроамофоскою) була 50 см, то на ділянці з органічним добривом висота рослини була 60-62 см. Осінню, після збору урожаю, результати були такі:

урожайність соняшнику на ділянці з використанням органічного добрива ТМ UPhos була 24,8 ц/га, що на 2,8 центнери більше, ніж на основній ділянці (22,0 ц/га). При цьому олійність соняшникового насіння з дослідної ділянки також була, незначно, але вища.

Економічний ефект очевидний: на кожному гектарі ми зекономили 1600,0 грн на добриві та додали 4500,0 грн на прибавці урожаю (при ціні на зерно соняшника – 16000,0 грн). Результат досить непоганий – 6100, грн на одному гектарі! Зараз шкодуємо, що не посіяли з органічними добривами ТМ UPhos всю площу, а це вже був би майже мільйон для господарства!»

МИКОЛА КОВАЛЬЧУК, вчений агроном, директор ТОВ «Агріко-Плюс», Ізяслав, Хмельницька обл.

  «Зважаючи на те, що в гранульованому органічному добриві ТМ UPhos співвідношення масової частки загального вуглецю до загального азоту є в межах 10, наявність органічних речовин досить висока – 79,95 %, що серйозно сприяє засвоюваності наявних в ґрунті макроелементів, є достатній відсоток природнього азоту, фосфору та калію – від 3 до 5 %, потрібно сказати наступне: ринок зачекався таких добрив! Такі добрива потрібні всім – від посушливого Півдня, де ця гранула буде утримувати значну кількість вологи, до бідних ґрунтів Полісся, де одночасно потрібна органіка та меліорант. 

Дуже позитивна сторона цих круглогранульованих добрив полягає в тому, що їх можна вносити локально в рядок, досить невеликими дозами – від 70-80 до 250-400 кг/га, так і суцільно – по 1,5 тонни на гектар і тоді через три роки навіть на самих деградованих ґрунтах «з‘явиться життя» – корисна біота та хробаки!»         

  ЕКОЛОГІЯ ТА ВІДРОДЖЕННЯ РОДЮЧОСТІ ҐРУНТІВ

Чим вигідно відрізняється виробничий процес? На ньому зовсім немає шкідливих викидів! Рідина, яка приймає участь у формуванні гранули повністю залишається в готовому продукті, лишки вологи в процесі сушки випаровуються через систему циклонів. Зливу будь-яких розчинів, тим більше відпрацьованих, ні в будь-які ємності, тим більше – в каналізацію, неможливі, тому що це непотрібно за нашою сучасною технологією.

«Основна ідея нашого виробництва та застосування гранульованих органо-мінеральних (з природніх мінералів) добрив заключається в сприянні зупинки деградації ґрунтів та відновленні їх природньої родючості. За рахунок чого, ми вже описували вище – від використання все більшої кількості концентрованої органіки та природніх мінералів – доломіти, бентоніти, природні українські фосфорити, до сприяння відновлення в ґрунті живої біоти з хробаками. Але окремо іще потрібно сказати, що все більшою кількістю своїх добрив ми витісняємо із масового застосування синтезовані мінеральні добрива, особливо коли вони масово використовуються з надлишком!»,- наголошуть на новому заводы підприємства «РівТрейд».

              ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА. ОСНОВНІ НАПРЯМКИ

В своїй діяльності компанія бичить величезний простір, безліч варіантів для вдосконалення. Тезово назвемо основні з них:

1. Використання компостів з різних органічних речовин;

2. Постійний пошук та комбінування різних природніх мінералів;

3. Використання в якості сировини відходів підприємств харчової промисловості;

4. Збагачення нових продуктів природніми мікроелементами;

5. Вже в 2021 році отримати сертифікати Organic Standart на 4-5 наших основних продукти;

6. Удосконалювати внутрішню логістику з використанням повністю автоматизованих ліній фасування готових продуктів в різноманітну тару ємністю від 1 до 1000 кг;

7. Продовжити роботи з НДІ та прогресивними науковцями для отримання наших нових продуктів з корисними бактеріями та грибами. 

????Компанія ТзОВ “РівТрейд” пропонуємо роботу регіональним менеджерам і дистриб’юторам. Звертайтеся за телефоном: +380979745583 або на сайти компанії: rivtrade.rv.ua; rivtrade.com.ua.


ТзОВ “РівТрейд” – національний виробник висококонцентрованих комплексних мінеральних добрив під торговою маркою «U•Phos» та експортер сільськогосподарської продукції на ринки ЄС. Розгалужене складське покриття, власна виробнича база  та добре налагоджене транспортне сполучення з Європою дозволяють компанії завжди бути наближеними до клієнта.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: