ВАЖЛИВО

Названо законопроєкти, які потрібно прийняти до відкриття ринку землі

10.03.2021 15:25
Land-sale_2

Ринок землі в Україні відкривається 1 липня. Які важливі рішення ще не прийняті — і чому? Своєю думкою поділився генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Роман Сластьон. Про це повідомляє comments.ua, пише agronews.ua.

До відкриття ринку с/г земель критично важливим є прийняття 5 законопроєктів, які стосуються наступних аспектів земельних відносин:

✅ дерегуляція і децентралізація — законопроєкт №2194;

✅ врегулювання електронних земельних торгів — законопроєкт №2195;

✅ про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, зокрема з метою викупу землі с/г виробниками — законопроєкт №3205-2;

✅ завершення процесу розпаювання шляхом приватизація земель державних підприємств — законопроєкт №3012;

✅ консолідація і усунення через смужжя с/г земель — законопроєкт ще в розробці. 

Крім того, для повноцінної імплементації земельної реформи уряду потрібно прийняти ще понад 50 підзаконних актів, а часу на їх розробку і затвердження залишилося вкрай мало.

“Земельні законопроєкти доволі повільно просуваються в Раді через бажання окремих груп зіграти на них, спробах блокування їх проходження для отримання політичних дивідендів. І хоч більшість розуміє суспільну значимість і правильність взятого курсу земельної реформи, без політичної волі президента такі законопроєкти не набирають необхідної кількості голосів підтримки”,-резюмував він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: