НОВИНИ

Названо відомі небезпечні добрива для городу

10.11.2022 18:07
pidgotovka-gruntu-do-novogo-sezonu_965x0

Небезпечні добрива для городу – список. Якщо ви не хочете замість пишного врожаю отримати хворі рослини і залишитися без продовольства, не використовуйте жодне з нижчеперелічених добрив, пише agronews.ua.

Свіжий коров’як

Гній вважається одним з найвідоміших добрив, оскільки він містить велику кількість поживних речовин. Проте, свіжий коров’ячий гній – це небезпечна хімічна сполука, оскільки концентрація корисних елементів в ньому занадто висока. Якщо вони потраплять в ґрунт, то спровокують опік і загибель рослин. Якщо хочете удобрювати грядки коров’яком, почекайте, поки він перетвориться на перегній.

Дріжджі

Даний продукт стимулює зростання бактерій, але на урожай ніяк не впливає. Використання дріжджів як добрива – поширена помилка багатьох початківців-дачників. Такий природний компонент можна використовувати тільки разом з золою або якими-небудь органічними речовинами.

Марганцівка

Марганцевокислий калій – сильний окислювач, його не можна застосовувати на кислому ґрунті. Марганець можна використовувати як дезінфектор для садового інвентарю або посівного матеріалу. Розчин марганцю вбиває будь-які корисні бактерії в ґрунті, так що, в деяких випадках він марний, а в деяких навіть небезпечний.

Сіль і сода

Сіль гарна для боротьби з бур’янами і шкідниками, але як добриво – ні. Навіть якщо ви за допомогою солі позбавляєтеся від непотрібної рослинності, то враховуйте, що там, де ви розсипали сіль, більше нічого не буде рости. Це можна виправити – перекопати проблемну ділянку, перемішати з піском або перегноєм, але краще уникнути такої практики взагалі.

Те ж саме стосується і соди – через натрій в складі порошку рослини починають розвиватися повільніше, тобто, користі від цього продукту, як добрива, ніякої. В цілому, соду можна використовувати для підлужування ґрунту, але краще вибирати для таких цілей деревну золу або гашене вапно.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: