АГРОРЕГІОНИ

Названо регіон, де суттєво збільшать посівні площі

16.04.2022 07:00
5

У 2022 році весняна посівна компанія в Україні вцілому і, зокрема, в Житомирській області проходить в доволі складних умовах, в умовах війни. Про це повідомляє Житомирська ОДА, пише agronews.ua.

Аграрії області запаслися ресурсами для проведення посіву ярих, проте для повного проведення комплексу весняної посівної компанії сільськогосподарські підприємства мають труднощі щодо придбання насіння, пального, мінеральних добрив чи винаймання робочої сили.

Воєнні дії, заміновані території — це ті негативні фактори, які не оминули Житомирську область.

Так, у області знищено та частково пошкоджено приміщення у сільськогосподарських підприємствах, деякі з них знаходяться в аварійному стані, пошкоджений елеватор компанія ТОВ «ВП Полісся» в Овруцькій громаді, заміновані поля та пошкоджене майно ФГ «Кавецького», що здійснює діяльність на території Народицької громади та декількох сільськогосподарських підприємств Ушомирської громади.

В Овруцькій громаді в ТОВ «АПК Дубовий гай» знищено приміщення, де утримувалось поголів’я свиней, також пошкоджене приміщення для зберігання зерна.

Але, незважаючи на складні умови, усі сільськогосподарські підприємства області проводять весняну посівну компанію. Цієї весни всіма категоріями господарств області передбачається посіяти 389,0 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що на 13,5 тис. га більше ніж у минулому році.

Однак структура посівних площ буде дещо відрізнятися від прогнозованої, у зв’язку із неможливістю в оптимальні агротехнічні строки посіяти ранні зернові та зернобобові на частині територій області, які на даний час підлягають обстеженню і очищенню від наслідків ракетних атак.

Ранніх ярих зернових та зернобобових культур прогнозується посіяти дещо менше, як у минулому році, буде засіяна загальна площа 70,0 тис. га. Є надія, що серед пізніх зернових культур посівна площа кукурудзи на зерно складе 290,1 тис. га, що на 10,7 тис. га більше ніж у 2021 році, гречки – 15,2 тис. га, що на 200 га більше, проса – 4,3 тис. га, що на 100 га більше ніж у 2021 році.

Площа під технічні культури передбачається 327,4 тис. га, що відповідає показнику минулого року.

Читайте також: Стало відомо, чи загрожує Україні дефіцит яєць та молокопродуктів.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: