НОВИНИ

Названо продукт, що спалює зайвий жир на тілі

11.03.2024 19:29
6

Кориця здатна творити дива з нашим здоров’ям, а не лише додавати присмаку різноманітним стравам. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Ми звикли частіше бачити корицю меленою, але це кора коричного дерева. Батьківщиною цієї спеції вважають Шрі-Ланку, де її вирощують до сьогодні. Спеція багата на вітаміни А, С, Е, К і групи В, містить безліч мінеральних речовин, тому є цілющою для нашого здоров’я.

Завдяки вмісту антиоксидантних сполук кориця допомагає в лікуванні діабету ІІ типу, зміцнює імунітет, покращує пам’ять і концентрацію, діє як антибіотик. Також спеція є надійним помічником у швидкому схудненні, бо в чистому вигляді здатна в рази розігнати метаболізм.

Спеція містить у своєму складі купу корисних мікроелементів: калій, залізо, мідь, селен, цинк, марганець, тому здатна виконувати низку лікувальних функцій, зокрема володіє протизапальною та кровоспинною властивостями.

Лікує застуду. Суміш кориці й меду є найефективнішими ліками проти грипу та застуди, спеція в рази підсилює користь меду. Ця лікувальна суміш підвищує імунітет, бореться з вірусами, знімає головний біль. Треба змішати чверть чайної ложки кориці та 1 столову ложку меду і вживати тричі на день. Єдине, не можна лікуватися цією сумішшю, якщо дуже висока температура.

Антисептик. У давнину корицю використовували як антисептичний порошок для ран, оскільки коричний альдегід попереджає проникнення інфекції у кров і пришвидшує регенерацію пошкодженої шкіри. Такий засіб знезараження використовується на Сході й до нині.

Лікує складні захворювання – рак і серцево-судинні. Кориця є вкрай токсичною для ракових клітин, тому регулярне вживання спеції здатне попередити онкологію. Пряний порошок також здатен знижувати рівень холестерину в крові, тому попереджає захворювання серця й утворення тромбів.

Налагоджує роботу кишківника. Кориця усуває неприємні відчуття у шлунку, болі в животі, дуже корисна в разі метеоризму.

Для жіночого здоров’я. Корицю треба вживати жінкам під час менопаузи та в період ПМС, оскільки спеція багата на мінеральні сполуки, що поповнюють дефіцит хрому, марганцю та кальцію. Завдяки цьому зникають больові відчуття, слабкість і сонливість.

Активно бореться із зайвою вагою. Цей запашний порошок здатен розганяти метаболізм, проте для схуднення корицю варто вживати в чистому вигляді. Одна чайна ложка спеції може знизити рівень цукру в їжі на 30%. Пряність можна додавати до каш, смузі, йогуртів, фруктових салатів. Також можна вранці та ввечері пити чай з корицею, щоб швидше схуднути в животі та сідницях.



Перегляди: 84
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: