НОВИНИ

Названо особливості вирощування томатів чері

28.02.2024 19:29
13

Загалом вирощування чері томатів нічим не відрізняється від агротехніки звичайних сортів. Вони вирощуються також розсадним способом, крім детермінантних сортів. Коли рослина досягає стадії появи 3-5 листочків, проводиться процес пікірування. У віці 50 – 65 днів (залежно від сорту) розсаду висаджують у ґрунт. Про це повідомляє Сад й Город, пише agronews.ua.

Досвідчені агрономи рекомендують проводити загартування розсади перед висадкою. Зазвичай її проводять за десять днів до посадки.

На грядки томати висаджують із інтервалом 30-45 сантиметрів. На одному квадратному метрі виходить по 2-3 кущі. Якщо ви вирішили вирощувати низькорослі сорти, їх можна висаджувати щільніше.

Високорослі сорти помідор стрімко ростуть і дуже інтенсивно нарощують бічні стебла, тому необхідно проводити пасинкування кущів. Цю процедуру рекомендують робити кілька разів на тиждень.

Важливо: детермінантні сорти помідорів – пасинкування проводити не потрібно. В іншому випадку це призведе до затримки зростання культури.

Займаючись вирощуванням томатів чері, слід пам’ятати, що вони дуже примхливі та вимогливі до поливу. Зрошення потрібно проводити часто, а головне воно має бути рівномірним. Нестача вологи позначиться на стані плодів. Вони почнуть зморщуватися і з’являться тріщини. Але й надлишок вологи теж може занапастити рослину, оскільки перебуваючи у вологому середовищі томати дуже швидко починають хворіти.

Щоб уникнути подібного та полегшити собі процес догляду за овочом досвідчені городники організовують крапельне зрошення на грядці. Тоді полив буде рівномірним та своєчасним.



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: