НОВИНИ

Названо основну причину неврожаю аграріїв у 2020 році

21.02.2021 08:01
unnamed

У 2020 році Україна недобрала урожай: мінус 14% кукурудзи, мінус 15% пшениці, мінус 17% ячменю. Саме стільки Україна недобрала урожаю у 2020 р., якщо порівнювати з 2019 р. Про це повідомив Президент Асоціації «Український Клуб Аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса на своїй сторінці фейсбук, пише agronews.ua.

Основна причина, яку озвучують аналітики USDA, посушливі умови.

“Дійсно, 2020 рік довів, що майже половина нашої країни – від Полтави і до Півдня – це зона ризикованого землеробства. Сам Південь України – у критичному стані. І я не уявляю собі, що там можна буде вирощувати у найближчі роки, якщо не змінювати підходи вже сьогодні”,- повідомив він.

Мова йде насамперед про ґрунтообробку. Це – центральне питання, від якого залежить 50% успіху. І мова йде не про плуг, а про чистий No-Till.

У цьому ключі українським аграріям варто подивитися на Австралію, де виробники давно частково перейшли на No-Till і минулого року зібрали рекордний врожай пшениці.

“Звісно, все залежить від регіону, від ґрунту і від ваших планів, що ви там збираєтесь сіяти. Та, переконаний, перехід на чистий No-Till в Україні у найближчі роки відбуватиметься шаленими темпами”, – наголосив Алекс Ліссітса.

Йдеться також про Паризькі домовленості щодо кліматичних змін, які ввели карбонові сертифікати.

Сільське господарство – сектор, який чи не найбільше впливає на зміни клімату. Карбоновий сертифікат дозволяє заробити більше на гектарі, німецькі вчені підраховували, – близько 100 євро додатково.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: