НОВИНИ

Названо орган, який має стати єдиним для перевірок бізнесу

31.08.2023 20:22
trivaye-vidbir-organichnih-virobnikiv-na-vistavku-biofach

Вирішенням проблеми зайвих перевірок бізнесу різними правоохоронними органами є завершення реформи Бюро економічної безпеки (БЕБ). Так голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прокоментував агентству «Інтерфакс-Україна» пропозиції глави держави Володимира Зеленського бізнесу про зміни в законодавстві, щоб лише один орган мав право проводити перевірки, передає agronews.ua.

«Власне, те, про що говорить Президент, — це незавершена реформа БЕБ. Саме БЕБ мав стати тим органом, який мав би замінити собою всі органи, які здійснюють кримінальне переслідування в економічній сфері», — сказав він. 

Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики нагадав, що Верховна Рада понад два роки тому ухвалила досить якісний закон про БЕБ.

«Однак призначення податкового міліціонера Вадима Мельника його керівником фактично зірвало реформу, адже орган було повністю сформовано з колишніх міліціонерів, і все найгірше, що було в податковій міліції, перейшло до БЕБ», — зазначив Гетманцев.

За його словами, після звільнення цього керівника, незважаючи на поодинокі успішні реалізації, поки що не видно системних якісних змін.

«Чехарда з керівництвом не йде на користь реформі. Вважаю за необхідне провести відкритий конкурс на посаду керівника і надати керівнику право перезавантажити БЕБ. І тоді те, про що говорить Президент, буде реалізовано», — наголосив голова комітету Верховної Ради.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: