АГРОРЕГІОНИ

Названо області, куди переїжджає український бізнес

15.04.2024 16:23
3

Близько 19 тисяч компаній переїхало від початку 2022 року, за даними ЄДР. Найпопулярнішими напрямками, куди мігрує український бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптовики. Про це повідомляє Коментарі, пише agronews.ua.

Повідомляється, що із загальної кількості компаній, які змінили своє розташування від початку повномасштабного вторгнення російських військ, трохи більше 1 тис. переїхали з міста до області. Половина з них – понад 600 підприємств – виїхали з Києва, а ще 60 або 5,1% — з Одещини.

Цікавою є також тенденція, що бізнес не завжди намагається переміщатися до великих міст. Так зокрема, досить багато бізнесу з різних регіонів України перебралися саме до Київської області, не до самої столиці. Також бізнес активно оселявся в Львівській області на Закарпатті.

Найчастіше підприємці переїжджають з Києва (33,2%) та Дніпропетровщини (9,6%), а також з Київської області (8,5%). Водночас у ці ж регіони бізнес найчастіше й переїжджає. Так, Київ став лідером серед регіонів, куди релокуються підприємства – майже 28% від загальної кількості релокацій.



Перегляди: 1101
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: