НОВИНИ

Названо напій, що знижує ризик ранньої смерті

05.11.2021 19:04
ru_ferahlatan_icecekler[1]_large

Довголіття можна досягти, не йдучи на компроміс з вашими улюбленими звичками. Фактично цей напій допомагає боротися з віковими захворюваннями, збільшуючи тривалість життя. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Проживання довгого та відносно вільного від хвороб життя може стати досить простою справою. Антиоксиданти, запалення та вільні радикали – все це важливі аспекти, які слід враховувати. Спростити питання довголіття можна просто попиваючи популярний теплий напій.

Природні хімічні сполуки в кавових зернах поєднуються з водою і стають частиною корисного напою. Багато цих сполук є антиоксидантами, які захищають організм від окислювального стресу, викликаного пошкодженням вільних радикалів. Вважається, що окислення є одним з механізмів старіння та поширених серйозних захворювань, таких як рак та хвороби серця.

Експерти виявили, що кава є найбільшим джерелом антиоксидантів у західній дієті, що на диво перевершує фрукти та овочі. Це не обов’язково означає, що кава багатша антиоксидантами, ніж усі фрукти та овочі, це швидше означає, що споживання кави сприяє споживанню антиоксидантів.

Оптимальною кількістю виявилося споживання чотирьох-п’яти чашок кави на день. Дослідження показали, що за такої кількості у чоловіків та жінок ризик ранньої смерті знизився на 12 та 16 відсотків відповідно.

Однак навіть помірне споживання кави, лише одна чашка на день, було пов’язане зі зниженням ризику ранньої смерті на 5-6%, що підкреслює, що вживання навіть невеликої кількості кави достатньо для позитивного ефекту.

Розглядаючи конкретні причини смерті, дослідники виявили, що любителі кави з меншою ймовірністю помирали від інфекцій, травм, нещасних випадків, респіраторних захворювань, діабету, інсульту та серцевих захворювань.

Читайте також: названо 5 кращих продуктів для боротьби із запаленням в організмі



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: