НОВИНИ

Названо найвигідніші для України сорти перцю

22.02.2022 17:31
385768_1

Ідею вирощувати овочі Марині Ємець з Миколаївщини запропонував чоловік Володимир. Спочатку жінка скептично ставилась до пропозиції, оскільки мала іншу роботу – працювала в школі. Але після перших успіхів у сільському господарстві Марина підтримала чоловіка. Подружжя заснувало Сімейне фермерське господарство “Перцева долина”, постійно навчаються та розвивають бізнес. Про це повідомляє ФГ Перцева Долина, пише agronews.ua.

“Коли чоловік вирішив займатися фермерством, говорив: “Коли виходжу на город, мені пахне земля”. Я ставилася до цього байдуже – мала свою роботу в школі. Але тепер земля пахне й мені”, – розповідає Марина Ємець.

Фермерське господарство подружжя заснувало в 2016 році. Спочатку вирощували капусту та томати, але пізніше зупинилися на солодкому перцеві. Вирощувати його легше, ніж помідори, а вартує він більше, говорить фермерка.

“Саме 2016 року почали вирощувати перець. Мій чоловік просто закохався у цю культуру. Від помідорів відмовились, оскільки три роки поспіль на них була дуже низька ціна – роботи багато, а прибуток був мінімальний. У той же час почала зростати ціна на перець, тому ми зупинились на цій культурі”, – зазначає фермерка.

Сімейне господарство експериментувало з сортами, але зупинилось на невибагливих різновидах.

“У нас були й екзотичні різнокольорові перці. Наприклад, фіолетові, чорні та ін. Покупцям хотілось чогось незвичайного. Утім такі сорти були достатньо нестійкими до хвороб, до того ж урожайність була порівняно низькою. Зупинилися на кількох стійких сортах. Це перець “Польот” молдовської селекції та “Єремій”. Також пробуємо вирощувати сорти перцю для грилю – на них є високий попит”, – розповідає Марина Ємець.

З 2015 року фермери співпрацюють з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Завдяки проекту господарство знайшло ринки збуту для продукції та отримало грант на техніку для обробки ґрунту та догляду за рослинами: трактор, фрезу, обприскувач та ін.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 23
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: