НОВИНИ

Названо часткового замінника мінеральних добрив

08.01.2022 10:25
dobryvo-miaso-32654

Відходи м’ясопереробки можуть бути цінним добривом завдяки високому вмісту білку. Це один із перспективних способів зменшення застосування азотних і фосфорних добрив. Повідомляє agrotrend.com.ua, пише  agronews.ua.

Однак, повністю замінити міндобрива цей продукт не може. Як зазначено у повідомленні, 1 тонна такого добрива близька до 5 тонн гною. Слід враховувати, що м’ясо-кісткове борошно містить мало калію та магнію, та й азоту і фосфору в ньому недостатньо, тож однаково доведеться доповнювати живлення мінеральними добривами. Хоча в умовах високої ціни на добрива навіть часткова їх заміна може дати вагому економію.

При цьому добриво з м’ясо-кісткового борошна особливо рекомендується для кислих і бідних фосфором ґрунтів. 

Вміст окремих інгредієнтів залежить насамперед від виду тварин, технології обробки та способу зберігання. У середньому м’ясо-кісткове борошно становить близько 60 кг/т азоту, 100 кг/т P2O5, 10 кг/т K2O, 120 кг/т CaO і 5 кг/т MgO. Азот доступний переважно у формі білка і буде вивільнятися поступово протягом приблизно двох років. Також ефект фосфору помітний в наступний сезон після застосування.



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: