ВАЖЛИВО

Нацполіція закрила справу про розтрату майже 10 млн дол США у Аграрному фонді

16.02.2021 13:02
06195000_hryvniadolar

Нацполіція закрила справу про розтрату 9,7 млн дол США у Аграрному фонді, а суд відмовився відновлювати кримінальне провадження. Про це повідомляє Печерський районний суд міста Києва, пише agronews.ua.

Печерський районний суд відмовився задовольнити скаргу адвоката ПАТ «Аграрний фонд» на постанову старшого слідчого управління Нацполіції від 17 грудня 2020 року про закриття кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62020000000000088 від 17 січня 2020 року, у зв’язку із відсутністю в діях кримінального правопорушення.

Справу закрили. І це при тому, що “Аграрний фонд” недоотримав тільки за 3 квартали 2019 року більше 42 млн гривень. Тобто фінансовий план компанії був не виконаний в більш ніж 4 рази.

Колишніми посадовими особами ПАТ «Аграрний фонд» у змові та взаємодії з представниками компаній-нерезидентів Mablestine TPE LTD і Taluman sro була вигадана злочинна схема, яка полягала у придбанні у українських підприємств карбаміду марки «Б» за реальними середньоринковими цінами, і подальшого продажу його за заниженими цінами підконтрольній компанії-нерезиденту, з метою подальшого перепродажу іншій компанії-нерезиденту і привласнення прибутку.

В результаті реалізації зазначеної злочинної схеми державі завдано збитків на суму не менше 9,7 млн ​​доларів.

Під час проведення перевірки інформації виявилося, що чистий дохід від здійснення операцій з мінеральними добривами з компанією Taluman sro склав – 777,45 млн гривень при собівартості – 735,36 млн гривень, рентабельність операцій – 5,41%, що підтверджується аудиторським звітом № 2501-03 / 5 від 31 березня 2020 року результатами проведення позапланового внутрішнього аудиту діяльності «Аграрного фонду», проведеного департаментом внутрішнього аудиту Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Тому слідчий прийшов до висновку, що в ході розслідування вказаного кримінального провадження не встановлено жодної з дій, які об’єктивно чи суб’єктивно кваліфікуються в рамках кримінального злочину, передбаченого ст.191 КК.

Суд підтримав докази слідства, відхиливши скаргу адвоката в інтересах ПАТ «Аграрний фонд».

Нагадаємо, що на Одещині викрили корупційну схему розкрадання врожаю НААН.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: