НОВИНИ

Національний банк буде блокувати картки громадян: причини

13.09.2023 19:19
3c1450595d1561ea39986e0425aff3e7

Щомісячні платежі та грошові перекази громадян будуть піддаватися суворим перевіркам. Національний банк посилив вимоги до банків щодо цих фінансових операцій. Прес-служба Національного банку України повідомила, що будуть відслідковуватися суми, які надходять на картки клієнтів, пише agronews.ua.

Також ці суми будуть співвідноситися з тими коштами, які вказувалися в анкеті як заплановані. Якщо клієнт в результаті витрачає та отримує більше, ніж було сказано в анкеті, за допомогою фінансового аудиту будуть вживатися заходи. Першим, звичайно, заходом є блокування рахунку клієнта. Ця вимога не поширюється на фізичних осіб, які виконують стандартні фінансові операції. Також не будуть підпадати під посилений контроль суми, які можна логічно обґрунтувати. Тобто, якщо сума невелика і не перевищує допустимий ліміт, то до цих операцій не буде висуватися ніяких претензій.

Такі заходи, як вважає Національний банк, посилять ефективність моніторингу фінансових операцій та поможуть зменшити ризики незаконних оборудок. Індикаторами підозрілості, за вимогами Національного банку можуть бути:

  • Нетипова для різних періодів активність картки. Тобто активне переведення та надходження коштів у різних розмірах;
  • Значне перевищення суми операції, більше ніж двічі на місяць.

Ці всі ознаки будуть підставою для додаткової перевірки банківського рахунку на наявність незаконних схем. Тож під час фінансових операцій, деякі будуть винесені на додаткову банківську перевірку, щоб проаналізувати походження коштів та їх законність надходження.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: