ВАЖЛИВО

Фермери з постраждалих громад безкоштовно отримають насіння соняшника

15.05.2024 10:07
2492c4f37a23ec5b1fa9028b610bac29 (1)

У межах ініціативи AGRI-Україна від USAID агровиробники із прифронтових та деокупованих регіонів безкоштовно отримають насіння соняшника компанії Lidea Seeds Україна, з якого зможуть виростити та поставити на ринок щонайменше 24 тис. тонн соняшника.  Про це повідомила пресслужба ВАГ, пише agronews.ua.

За попередніми прогнозами, виторг фермерів може сягнути приблизно 360 млн грн, що сприятиме відновленню агровиробництва в постраждалих від війни громадах.

Насіння соняшника у різні області доставляє Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи за сприяння Програми USAID АГРО проєкт «Згуртовані громади».

Передадуть його тим аграріям, які подавались через Державний аграрний реєстр на одержання насіння кукурудзи, але так і не змогли отримати через велику кількість заявників. Тож насіннєва компанія вирішила надати додаткову допомогу з наявних запасів.

Отримати насіння зможуть аграрії, які обробляють від 5 до 500 га у Дніпропетровській, Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Кожен фермер, якому не вистачило насіння кукурудзи, зможе отримати до 40 посівних одиниць соняшника. Подавати нову заявку до Державного реєстру не потрібно, організатори самі контактуватимуть з пропозицією до тих, хто подавали заявки.

Загалом компанія Lidea Seeds Україна за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України передасть аграріям із найбільш постраждалих від війни областей 2858 посівних одиниць насіння соняшника.


Перегляди: 221
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: