НОВИНИ

На Житомирщині будують першу в Україні автоматизовану систему очистки стоків із датчиками контролю

03.07.2020 11:02
53bb901d5d80c51be46d86b98e6fe4f0_w859_h569

Наразі в Україні немає нічого подібного, що будується в Житомирі. Завдяки новим очисним спорудам – це буде 100% відповідність австрійським та німецьким стандартам. Якщо ми говоримо про класичну систему очистки води, то це її найкращий приклад, як це роблять в Німеччині та в Австрії, – вважає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін. Про це повідомляє zhitomir, agronews.ua.

За словами директора водоканалу, підрядні організації значно просунулись у виконанні робіт. Очищення води на нових очисних спорудах дозволить знизити нанесення шкоди річці Тетерів до абсолютного мінімуму. Окрім того, більшість робіт буде автоматичною.

«На даний час в наших гратних установках люди повністю працюють руками. Така технологія. Все, що затримали грати, лопатами виносять до контейнерів. За новою схемою це буде виключено на сто відсотків. Після грат встановлено буде ущільнювач, є барабанні сита для піску. Тобто, все буде в автоматичному режимі. Що стосується аналізів, то зараз наші лаборанти ходять по спорудах і беруть проби на азот, на кисень, на всі параметри. Все відбувається теж вручну. За новою схемою будуть стояти датчики, можна буде підійти, натиснути кнопку і на дисплеї побачити всю необхідну інформацію. Це спрощує роботу в рази», – розповідає начальник очисних споруд «ОСК-2» Яків Розенцвайх.

Наразі, за словами директора житомирського водоканалу Андрія Нікітіна, в Україні немає подібних реалізованих проєктів такого масштабу.

Окрім того, на очисних спорудах будується спеціальний резервуар для осушення мулу, який можна використовувати, як мінеральне добриво.

На житомирському водоканалі також розповіли про плани реконструкції очисних споруд води.

За словами Андрія Нікітіна, на новій станції очистки води ламельний освітлювач буде очищати воду від синьо-зелених водоростей, згодом на станції відбуватиметься дозування активованого вугілля – реагенту, який прибирає з води неприємний смак і запах. Після цього відбуватиметься процес очистки піщаними фільтрами.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: