НОВИНИ

На Запоріжжі боєць АТО вирощує на продаж цибулю без грунту

11.03.2019 12:29

Екс-учасник АТО Ілля Волошин разом з батьком та товаришем заснували у Запоріжжі підприємство з вирощування зелені на гідропоніці.На міні-фермі за методом гідропоніки у виробничих обсягах вирощують цибулю. Підприємство обладнали в орендованому напівпідвальному приміщенні, розміром 50 м². Для пророщення зелені використовують додаткове освітлення, пише shotam.info.

Кошти на розвиток міні-ферми Ілля Волошин отримав від міжнародної організації з міграції. Грант у розмірі 15 тис. грн витратили на обладнання та освітлення.

«Зараз вирощуємо зелену цибулю. Продукція продається чудово. Маємо постійних покупців. Познайомилися з оптовиком, який закуповує нашу зелень для ресторанів Запоріжжя. Готуємо зелень і для дрібного опту», — розповідає власник міні-ферми.

Зелені тут вдається зібрати від 30 до 40% від кількості посадкового матеріалу. Від висадженого обсягу це може бути від 10 до 50 кг. Урожай, з моменту посадки, можна зібрати вже за 20-30 днів.

«Основна проблема, яка виникла з самого початку — не було достатніх навичок і досвіду ведення такої справи. Це значно важче, ніж можна прочитати в інтернеті. Проте з кожним місяцем процес стає все кращим, нам подобається», — ділиться Ілля Волошин.

Зараз трьом підприємцям доводиться самостійно опановувати ще одну професію — агронома. Інформацію про те, як доглядати за рослинами — читають в інтернеті. Проблемні питання обговорюють на форумах.

За його словами, перевага гідропоніки в тому, що зелень можна виростити без додаткових добрив. В результаті вдається отримати екологічно чисту продукцію.

Читайте також: На Київщині лохину вирощують на крапельному поливі

У планах підприємців — розширитися, спробувати вирощувати нові види рослин. Незабаром почнуть експериментувати з м’ятою та полуницею.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: