АГРОРЕГІОНИ

На Закарпатті затримано посадовця ОТГ на хабарі за розв’язання земельного питання

16.03.2024 12:15
11

Слідчі Ужгородського районного управління поліції у співпраці з оперативниками УСР та СБУ затримали на «гарячому» посадовця Синевирської територіальної громади. Чоловік за неправомірну вигоду обіцяв сприяти переоформленню земельних ділянок. Його впіймали під час отримання хабаря та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

За оперативною інформацією закарпатських правоохоронців вчора було затримано посадовця Синевирської територіальної громади, який причетний до махінацій із земельними ділянками. 

Слідчі Ужгородського районного управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та СБУ встановили, що зловмисник за 3 тисячі доларів США обіцяв сприяти у безперешкодній зміні цільового призначення двох земельних ділянок, розташованих в межах туристичної зони Синевирської територіальної громади. За попередньою домовленістю гроші за це фігурант мав отримати у два етапи.

Затримання підозрюваного провели у ході контролю за вчиненням злочину — одразу після отримання ним 1800 доларів США та 15 тисяч гривень неправомірної вигоди. Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи зловмисника — там виявили та вилучили документацію, яка стосується зміни цільового призначення земельних ділянок.

Відповідно до статті 208 КПК України посадовця помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом  прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За скоєне йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у справі триває.



Перегляди: 109
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: