АГРОРЕГІОНИ

На Буковині судитимуть службовця регіонального Держгеокадастру

08.03.2024 13:07
1

Поліцейські зібрали докази злочинної діяльності кадастрового реєстратора одного з відділів Держгеокадастру в Чернівецькій області. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише agronews.ua.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції, головний інженер підприємства, підпорядкованого Міністерству оборони, розробив план незаконної передачі земель оборонного відомства в комунальну власність міськради.

Відтак, реєстратор обласного Держгеокадастру присвоїв ділянці Міністерства оборони кадастровий номер та незаконно змінив фактичного власника. Після чого державний реєстратор однієї з міських рад перереєструвала державну земельну ділянку у комунальну власність. Як наслідок, були незаконно відчужені з державної власності 12 га землі з розташованим на них заводом.

Сума завданих збитків – 42,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів поліцейські повідомили про підозру службовцю регіонального Держгеокадастру за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Раніше було повідомлено про підозру 36-річній державній реєстраторці міської ради.

Наразі обвинувальний акт стосовно службовця держгеокадастру скеровано на розгляд суду.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.



Перегляди: 186
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: