НОВИНИ

На Закарпатті виготовляють крафтовий сир за унікальною технологією

15.12.2021 17:00
Emmentaler

Одна з найперших та найвідоміших крафтових сироварень «Селиська сироварня» у селі Нижнє Селище Хустського району Закарпатської області, за рік виготовила приблизно 10-12 тис. кг сиру. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Про це розповіла сировар та співвласниця підприємства Інна Пригара під час відвідин сироварні у межах престуру, організованого Державним агентством розвитку туризму за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації.

«Приблизно 10-12 тис. кг сиру виготовили за рік, серед яких понад одну тисячу – за останній місяць», – заявила пані Інна.

За її словами, підприємство впродовж одного робочого дня виготовляє до 140 кг сиру, для чого використовується 1,5 тис. л коров’ячого молока.

Також, підприємиця зауважила, що на даний час асортимент сироварні складається з чотирьох видів сиру. Йдеться, зокрема, про «Нарцис Карпат» (твердий, від 6 місяців витримки), «Селиський» (напівтвердий, три місяці витримки), «Менчул» (напівтвердий, 3 місяці витримки) та «Хуст» (м’який, один тиждень витримки).

«Селиська сироварня» працює з 1994 року. Підприємство виготовляє сир за швейцарською технологією.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: