ВАЖЛИВО

На вихідні в Україну прийде потепління

24.12.2021 07:28
koshka-kot-teplo-naslazhdenie-1

Погода в Україні на вихідні 25-27 грудня, коли в Україні святкуватимуть Різдво, буде переважно сніжною. Про це повідомляє ФАКТИ, пише аgronews.ua.

На Різдво 25 грудня на зміну сильним морозам упродовж тижня прийде відлига, однак вже в неділю, 26 грудня, стовпчики термометрів знову опустяться нижче нуля.

А в понеділок, 27 грудня, який завдяки Різдву в суботу також буде вихідним, разом із морозами очікується сніг та вітер до 7-12 м/с.

У суботу, 25 грудня, в Україні переважатиме дощ зі снігом.

Згідно з даними Укргідрометцентру, така погода буде на Півночі, Заході та в Центрі.

У північних областях денна температура повітря становитиме до +1°, у західних – до +6° (зокрема в Івано-Франківську) та до +5° – у центральних (у Вінниці).

На Заході вночі температура повітря має бути не нижче -1°, у Центрі – -3° та -4° – на Півночі.

На Сході денний сніг уночі перетвориться на мокрий. Найтепліше буде вдень у Донецькій області – до +2°, а найбільш морозно – у Луганській та Харківській областях – -6°.

На Півдні буде сонячно в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. У Запоріжжі та Криму дощитиме. У Сімферополі 25 грудня навіть прогнозуються рекордні +9°.

У неділю, 26 грудня, на Півночі, Заході та в Центрі на зміну дощам зі снігом прийде сонце і повернуться морози.

Лише в Закарпатській, Івано-Франківській областях прогнозується слабкий сніг і вдень, і вночі.

У північних областях прогнозується денна температура до -6° (уночі – до -8°), у західних – до -4° (уночі – до -6° у Львові та на Волині), у центральних – теж до -4° (уночі – до -6°).

На Сході в неділю опади припиняться в Харківській області, однак стовпчики термометрів удень опустяться порівняно з суботою аж до -5°. Донецьк та Луганськ продовжить вкривати снігом.

На Півдні прогнозується дощ зі снігом та до +3° удень (в Одеській області) та до +6° уночі (в Криму).

У понеділок, 27 грудня, дощ зі снігом із південних областей пошириться і на Захід та принесе в Закарпатську, Івано-Франківську й Чернівецьку області +4°.

Тим часом Волинська, Рівненська та Хмельницька області будуть зі снігом та морозом до -3°.

Сніг цього дня буде також і в Центрі, на Півночі (крім Сумської області, де світитиме сонце), а на Сході – у Донецькій області.

Найбільш холодним регіоном у Центрі буде Полтавська область – до -4° удень та до – 11° вночі.

На Півночі таким регіоном стане Сумська область – до -6° удень та до -12° уночі.

На градус тепліше удень буде в сусідній Харківській області – до -5°.

На Півдні найбільш тепло буде в Криму – до +6° удень, а найбільш морозна ніч прогнозується в Запорізькій області – до -8°.

Найточніший прогноз, якою буде погода на Новий рік, за словами завідувачки відділу метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, українці зможуть довідатися за три дні до його настання.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: