АГРОРЕГІОНИ

На Волині громади готуються до опору окупації

04.09.2022 18:07
255437_IMG_0943_new_960x380_0

На Волині місцеві добровольчі формування територіальних громад почали готуватися до опору окупації. Бійці відпрацьовують військові навички на випадок наступу з півночі. Підготовкою займаються вітчизняні та іноземні інструктори, повідомляє «Еспресо. Захід», пише  agronews.ua.

Представники територіальних громад Волині розуміють, що підготовлений – означає захищений. Волинська область має спільні кордони з білоруссю в часи війни з рф, тому їй не дуже пощастило.

Місцеві ДФТГ наразі активно проводять військову підготовку у співпраці з ЗСУ та іноземними інструкторами, а підготовка відбувається щотижня.

З кожним разом збільшується інтенсивність тренувань, а інструктори з кожним разом розширюють перелік тем, вправ та географію вишколів.

Захисники вивчають тактику малих груп, стрільби з стрілецької зброї, основи тактичної медицини, відпрацьовують евакуацію поранених, навички по організації засідок, а також поводження при захопленні полоненого, маскування, виявлення і знешкодження саморобних вибухових пристроїв, розтяжок тощо.

ДФТГ – це не підрозділ ЗСУ, а по бійці самооборони. Її члени не мобілізовані й фактично фінансуються місцевою громадою, яку вони мають захистити у разі наступу та допомогти армії.  До складу ДФТГ входять як люди з військовим досвідом, так і ті, хто перший раз тримає зброю.

З кожним разом загальний рівень підготовки підвищується, а незабаром такі ж програми підготовки розпочнуться у всіх інших регіонах, які мають спільні кордони з білоруссю та рф.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: