НОВИНИ

На Волині через палія знищено 100 га поля

30.03.2022 14:00
1468312945_321

У Володимир-Волинському районі правоохоронці затримали палія, через якого згоріли 100 гектарів полів. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

“46-річний місцевий мешканець здійснив підпал очерету біля водойми, внаслідок чого вогонь поширився на прилеглу територію”, – повідомили правоохоронці.

Ліквідація пожежі тривала майже шість годин. За знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу чоловіку загрожує штраф від 91 800 до 153 000 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Що відомо

  • На момент підпалу очерету частина особового складу ДСНС області працювала на нафтобазі у Луцьку, яка зайнялася внаслідок ракетного удару і горіла майже 32 години.
  • 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
  • Так, у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також: В Україні торговельні мережі змінили роботу в умовах війни.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: