НОВИНИ

На Вінниччини буде відтворено 1078 га лісів

21.01.2020 18:33
Image_2

Цьогоріч держлісгоспами Вінниччини буде відтворено 1078 га лісів, повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

На всі ділянки, заплановані під заліснення, вже складено проєкти лісових культур. Головною породою при створенні лісових культур є традиційний для Вінниччини дуб звичайний. Також до складу лісових культур буде введено як аборигенні породи, так і інтродуценти (модрина європейська, горіх чорний, псевдотсуга Мензіса).

Заготовлено необхідну кількість садивного матеріалу. Задля підвищення стійкості насаджень до несприятливих умов та шкідників складено схеми змішування культур. До складу лісових культур буде введено горіх чорний, модрину європейську, грушу звичайну, береку лікарську, яблуню, аличу.

Зараз триває активна робота з підготовки техніки, інвентарю. Працівники, залучені до лісокультурної кампанії, проходять відповідні навчання. На лісокультурних ділянках восени 2019 року проведена відповідна підготовка ґрунту.

Для весняної лісокультурної кампанії підприємства повністю забезпечені власним посівним та посадковим матеріалом. Також держлісгоспи мають для реалізації якісний садивний матеріал сосни звичайної, ялини, горіха чорного, груші та інших порід. Для забезпечення потреб споживачів у декоративному посадматеріалі у держлісгоспах закладено потужне теплично-парникове господарство.

21 березня, у Міжнародний день лісів, стартує щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках». Традиційно беруть участь у посадці молодого лісу працівники лісового господарства Вінниччини та члени учнівських лісництв, студентська молодь, представники громадських організацій, державних підприємств, установ та представники влади. Від вузів Вінниці вже зараз надходять пропозиції про участь студентів у зазначеній акції.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: