НОВИНИ

На Вінниччині створять міжнародний агрокластер

01.02.2020 17:27
2_22

Аграрний кластер планується створити на Вінниччині у рамках міжнародного співробітництва з французьким технопарком VITAGORA. До кластеру мають доєднатися промислові компанії та агровиробники Вінниці та Вінницької області. Про це інформує прес-служба Вінницької ОДА.

Як зазначив заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, реалізація проекту надасть можливість Вінниці та регіону загалом розвинути економічну діяльність в агропромисловій галузі, а також вийти на новий рівень міжнародного співробітництва.

«У жовтні 2019 року ми розпочали діалог із французькою стороною. Один із пріоритетних напрямків співробітництва — створення агрохабу у м. Вінниці та в області, який передбачає обмін досвідом та науково-дослідними напрацюваннями. Вінницький національний аграрний університет також долучається до співпраці і надасть свою навчальну базу для агрохабу», — зауважив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

За його словами, інший напрям співпраці — агрокластер, тобто об’єднання фермерів, сільськогосподарських виробників та переробників.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: