АГРОРЕГІОНИ

На Вінниччині працівник сільради незаконно зареєстрував 8 земельних ділянок

10.04.2024 12:01
10

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Хмільницького району Вінницької області у вчиненні зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями та на підставі підроблених документів, прийняла незаконне рішення про державну реєстрацію права власності за фізичною особою 8 земельних ділянок площею 19,3 га. Таким чином – на території 8-ми різних територіальних громад Вінниччини  ці ділянки вибули із власності держави.

У результаті протиправних дій держреєстратора,   відповідно до висновку земельно-оціночної експертизи, державі спричинено збитків на понад  1 млн грн.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних кримінальним правопорушенням збитків на зазначені земельні ділянки  за клопотанням слідчого погодженого з прокурором ухвалою суду накладено арешт.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої.



Перегляди: 491
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: