НОВИНИ

На Вінниччині добудовують першу роботизовану ферму

12.12.2019 10:27
2 (2)

У селі Каташин Чечельницького району компанія «Villa Milk» завершує будівництво молочної ферми, де замість доярів працюватимуть роботи. Як повідомив співзасновник підприємства Михайло Федчишен, подібного обладнання на сьогоднішній день немає не те, що в Україні, а й на пострадянському просторі, пише milkua.info.

Тваринний комплекс розрахований на 140 голів ВРХ. Усі виробничі процеси будуть повністю автоматизовані, керувати ними можна буде як безпосередньо на місці, так і віддалено. Сучасне обладнання дозволить мінімізувати людський фактор і отримати молоко найвищої якості.

«Коли ми прийшли господарювати у Каташин, то пообіцяли людям, що закривати ферму не будемо, хоча це й було досить не рентабельно, але закриття означало залишити місцевих жителів без роботи. А так вчинити не можна було, — говорить співзасновник компанії Михайло Федчишен. — Тому спершу ми почали піднімати показники врожайності, розвивати агробізнес, а завдяки цьому інвестували у тваринництво. Це дозволило у 2015 році повністю модернізувати одну ферму і встановити на ній сучасне автоматизоване обладнання. Зараз модернізуємо другий комплекс. На сьогоднішній день він не має аналогів ані в Україні, ані на пострадянському просторі».
Робот-дояр однієї з провідних компаній світу обладнаний новим інтерфейсом користувача з віддаленим доступом до інформації та контролем. Тобто вона фіксує величезну кількість даних за кожне доїння, від кожної корови. Обробляє їх, аналізує і передаєм у вигляді простих візуальних звітів. Сучасна технологія забезпечує рівномірне, швидке та точне підключення та природній процес доїння.

«Вибір роботизованого доїння для молочної ферми був зроблений з багатьох причин. По перше, це висока якість молока, по-друге, зведення до мінімуму людського фактору, — додає Михайло Федчишен.
— Усе це в комплексі поліпшить і полегшить процес доїння. Ми зможемо досягти більшого і менше залежати від примх ринку праці в майбутньому. А головне — якнайкраще піклуватися про добробут тварин, забезпечивши безпеку і якість молочних продуктів від нашого бренду».

Наразі на роботизованій фермі завершуються будівельні роботи і триває встановлення надсучасного обладнання. Комплекс готовий на 80%, якщо погода дозволить, то перші пускові роботи обіцяють розпочати вже наприкінці лютого 2020 року. А на повну потужність нова роботизована ферма запрацює вже навесні наступного року.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: