НОВИНИ

На українському ринку запрацює виробник свиней елітної генетики

03.02.2023 16:18
Depositphotos_24143701_xl-2015-60379

Міжнародна компанія-розплідник свиней елітної генетики Genesus має намір нарощувати свою присутність в Україні завдяки допомозі уряду Великої Британії. Про це пише «Інтерфакс-Україна», пише agronews.ua.

Як повідомив генеральний менеджер Genesus на ринку Європи Саймон Грей, він відвідав Україну наприкінці січня для зустрічей з потенційними та чинними партнерами, за підсумками яких оцінить перспективи розширення племінного свинарства в Україні.

Генеральний менеджер Genesus наголосив, що Україна має надзвичайно потужний потенціал для промвиробництва, зокрема для продуктів тваринного походження, та здатна наростити виробництво свинини на тлі скорочення цієї галузі в Європі.

«За останні півтора року європейське свинарство втратило близько 10% свиноматок з економічних причин. Не всього поголів’я, а саме свиноматок — мінімум 1,1 млн їх пішло з ринку. Європа завжди традиційно була нетто-експортером на глобальному рівні, але зараз поточна ситуація приводить Європу до знищення виробництва, що покриває власне споживання. І у найближчій перспективі вона стане нетто-імпортером свинини, що, своєю чергою, дозволяє зацікавити бізнес, зокрема для інвестицій в Україну», — розповів він.

За словами Саймона Грея, наразі північно-західна Європа не хоче розвивати тваринництво і робить все, щоб витіснити це виробництво зі своєї території, зокрема з екологічних міркувань. Крім того, Україна має шанс для нарощування виробництва свинини завдяки глобальному тренду зростання населення Землі, оскільки цей вид м’яса залишається одним із найбільш уживаних у світі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: