НОВИНИ

На українському ринку продовжує дорожчати капуста

01.03.2019 07:00

Підвищувати ціни виробникам дозволяє істотне скорочення пропозиції продукції на ринку, оскільки запаси капусти в господарствах вже виснажені. Зростання цін на білокачанну капусту в Україні триває, про що повідомляють експерти проекту EastFruit з посиланням на учасників ринку.

Так, на сьогоднішній день цю продукцію на українському ринку пропонують до продажу по 8-10 грн/кг ($0,30-0,37/кг) в залежності від сорту та якості, що в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше. Фахівці проекту зазначають, що попит на капусту залишається досить високим, тоді як пропозиція якісної продукції на ринку стрімко скорочується.

Підвищувати ціни виробникам дозволяє, насамперед, суттєве скорочення пропозиції продукції на ринку, оскільки запаси капусти в господарствах вже порядком виснажені. При цьому попит на зазначену продукцію на поточному тижні помітно зріс, що також надає підтримку цінами. Проте оператори ринку відзначають, що основними каналами збуту капусти в Україні виступають місцеві оптові компанії та роздрібні мережі.

Необхідно відзначити, що на даний момент ціни на капусту в Україні в середньому в 2,5 рази вище, ніж роком раніше. При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція подорожчання продукції збережеться і надалі, оскільки запаси в господарствах стрімко скорочуються.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: